Innovatieve duurzaamheid en het verhaal achter de Felt stoel.

Publicatiedatum: 24 mei 2024 10:00:00

Innovatieve duurzaamheid en het verhaal achter de Felt stoel.

Gisteren liep ik met mijn collega Roger door het magazijn. Hij liet mij heel enthousiast, een binnenkort aan een klant te leveren, voorraad Felt (vilt) stoelen van VEPA zien en vertelde mij het verhaal achter deze stoelen. Ik was onder de indruk ervan en wil dit vandaag met jullie delen.

De kernwaarden van VEPA: Meer dan meubilair

VEPA the furniture factory is een bedrijf dat zich richt op het creëren van ergonomische, stijlvolle en duurzame meubels die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen op hun werkplek. Ze zijn niet alleen gericht op het leveren van kwaliteitsproducten, maar ook op het bouwen van een positieve impact op de maatschappij en het milieu. VEPA is een familiebedrijf met een sterke focus op ergonomie, design, duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid, leefomgeving en goed bestuur. Deze pijlers vormen de kern van hun bedrijfsvoering.

Circulaire economie; Revitaliseren van oude meubels

Wat VEPA echt onderscheidt, is hun innovatieve benadering van duurzaamheid. Ze zijn voortdurend bezig met het hergebruiken en revitaliseren van oude meubels en materialen om zo een circulaire economie te bevorderen. Een mooi voorbeeld hiervan is hun recente project waarbij ze 237 Arper Catifa stoelen revitaliseerden. De stoffering van deze stoelen was versleten, maar de onderstellen waren nog in prima staat. In plaats van de stoelen weg te gooien, ontwikkelde VEPA een nieuwe stoelkuip die perfect past op de bestaande onderstellen, waardoor de stoelen weer als nieuw zijn.


De Felt stoel: Een duurzaam wonder gemaakt van PET-flessen én geluidsabsorberend

Dit brengt ons bij de Felt stoel, een echt pronkstuk van VEPA. De Felt stoel is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en elke stoelkuip bevat maar liefst 154 van deze flessen. Dit innovatieve gebruik van gerecyclede materialen maakt de Felt stoel niet alleen milieuvriendelijk, maar ook visueel aantrekkelijk en praktisch. Het PET-vilt materiaal heeft ook geluidsabsorberende eigenschappen, wat bijdraagt aan een rustigere en aangenamere werkomgeving.


Stijl en functionaliteit hand in hand

Wat de Felt stoel bijzonder maakt, is niet alleen het duurzame materiaalgebruik, maar ook het stijlvolle ontwerp en de veelzijdigheid. De stoel heeft een moderne, strakke uitstraling en kan worden aangepast aan verschillende interieurs. Met houten poten kan de stoel bijvoorbeeld een huiselijke sfeer aan een ruimte geven, terwijl de mogelijkheid om de poten in verschillende lakkleuren te voorzien extra accenten en personalisatie mogelijk maakt.

De Felt stoel maakt ook de oceanen schoon

Daarnaast draagt de Felt stoel met trots het Plastic Whale by Vepa-label. Dit betekent dat een deel van de omzet van deze stoelen wordt gebruikt om de missie van Plastic Whale, een organisatie die strijdt tegen plasticvervuiling, te ondersteunen. Zo draagt elke aankoop van een Felt stoel bij aan een schoner milieu en ondersteunt het een belangrijk maatschappelijk doel.

VEPA is ook bekroond met tal van prestigieuze prijzen voor hun innovatieve en duurzame ontwerpen, zoals de Red Dot Design Award en de Renewable Material of the Year. Deze erkenningen onderstrepen hun toewijding aan duurzaamheid en design van hoge kwaliteit.

Ik was echt onder de indruk van het verhaal achter de Felt stoelen en de bredere visie van VEPA. Het is inspirerend om te zien hoe een bedrijf niet alleen streeft naar zakelijk succes, maar ook actief bijdraagt aan een betere wereld. De combinatie van innovatieve technologie, duurzaam materiaalgebruik en maatschappelijk engagement maakt VEPA een pionier in de meubelindustrie.

Wil je ook dergelijke stoelen of een van de andere producten van VEPA overwegen? Bel ons: +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog