Tips voor het kiezen van de juiste vloerbedekking voor jouw kantoor

Publicatiedatum: 4 okt. 2024 10:00:00

Tips voor het kiezen van de juiste vloerbedekking voor jouw kantoor

De juiste vloerbedekking voor je kantoor kiezen is een belangrijke beslissing. Het bepaalt niet alleen de uitstraling van je werkruimte, maar ook de functionaliteit en duurzaamheid ervan. Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl laten we het leggen van vloerbedekking over aan specialisten, maar we helpen je graag met advies en tips. Bovendien kun je in onze webshop verschillende soorten stoelmatten vinden die je vloer beschermen tegen slijtage. In deze blog geven we je handige tips om de juiste vloerbedekking voor je kantoor te kiezen.


Denk aan de functionaliteit

Elke ruimte in je kantoor heeft een andere functie en de vloer moet daarop aansluiten. In een vergaderruimte kan een andere vloer nodig zijn dan in een open werkruimte. Ruimtes met veel verkeer vragen om slijtvaste vloerbedekking, terwijl bijvoorbeeld een directiekamer wellicht een meer luxueuze uitstraling mag hebben. Kies voor een vloer die past bij het gebruik van de ruimte.

Duurzaamheid is belangrijk

Een kantoorvloer moet tegen een stootje kunnen. Dagelijks intensief gebruik vraagt om een vloer die lang meegaat. Tapijt is bijvoorbeeld ideaal voor ruimtes waar geluiddemping belangrijk is, maar harde vloeren zoals vinyl of laminaat zijn beter bestand tegen slijtage en makkelijker schoon te maken. Denk na over de levensduur en het onderhoud van de vloer, zodat je lang plezier hebt van je investering.

Geluidsabsorptie of reflectie?

De akoestiek van je kantoor heeft invloed op de werkomgeving. Vloerbedekking zoals tapijt dempt geluid, wat handig is in drukke ruimtes. Harde vloeren zoals hout of laminaat kunnen geluid juist versterken, wat zorgt voor meer galm. Afhankelijk van de ruimte en het aantal mensen dat er werkt, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een vloer die bijdraagt aan een aangename akoestiek.

Stijl en kleur

Het uiterlijk van de vloer draagt bij aan de sfeer in je kantoor. Kies kleuren en materialen die passen bij de rest van het interieur. Voor een moderne, professionele look zijn neutrale kleuren en strakke materialen zoals PVC of laminaat vaak goede keuzes. Wil je juist een warme, uitnodigende sfeer creëren? Dan kan tapijt of een houten vloer een mooie optie zijn.

Comfort voor medewerkers  

Het comfort van de vloer is belangrijk voor het welzijn van je medewerkers. Bij harde vloeren kun je overwegen om stoelmatten te gebruiken, zodat werken comfortabeler wordt. In onze webshop bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl vind je verschillende soorten stoelmatten die niet alleen de vloer beschermen, maar ook het comfort verhogen. Een goede stoelmat kan voorkomen dat bureaustoelen de vloer beschadigen en zorgt ervoor dat stoelen soepel bewegen.

Onderhoud en reiniging

Omdat je kantoor dagelijks wordt gebruikt, is het belangrijk om te kiezen voor een vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Vloeren zoals vinyl en laminaat zijn eenvoudig schoon te maken, terwijl tapijt wat vaker onderhoud nodig heeft, zoals stofzuigen of diepere reiniging. Houd bij de keuze van de vloer rekening met hoe makkelijk je deze schoon kunt houden, zodat je werkruimte er altijd verzorgd uitziet.

Denk eventueel aan milieuvriendelijke opties

Als duurzaamheid een belangrijke rol speelt binnen je bedrijf, kun je kiezen voor milieuvriendelijke vloerbedekkingsopties. Er zijn vloeren gemaakt van gerecyclede materialen of duurzame grondstoffen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook mooi en functioneel. Steeds meer leveranciers bieden milieuvriendelijke vloeren die bijdragen aan een groenere werkplek.

Bescherm je vloer met stoelmatten  

Een laatste tip: bescherm je vloer tegen slijtage met stoelmatten, vooral op plaatsen waar veel bureaustoelen worden gebruikt. Stoelmatten voorkomen krassen en beschadigingen door het constant bewegen van stoelen. Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl hebben we een breed assortiment aan stoelmatten voor verschillende soorten vloeren, zoals tapijt, laminaat of houten vloeren.

Conclusie

Het kiezen van de juiste vloerbedekking voor je kantoor is een belangrijke beslissing, maar met de juiste overwegingen kun je een keuze maken die past bij jouw werkruimte. Denk aan functionaliteit, duurzaamheid, onderhoud en het comfort van je medewerkers. Voor het leggen van de vloer werken we samen met gespecialiseerde leveranciers die je kunnen helpen. Bel ons in dat geval: +31 (0)45 – 522 93 11 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon.

En wil je je vloer extra goed beschermen? Bekijk dan ons assortiment stoelmatten in de webshop!

Een greep uit onze smarthome producten

Levering (verwacht):
Stoelmat Floortex PVC 120x90cm voor harde vloeren

€ 39,75*
Levering (verwacht):
Stoelmat Floortex PVC 120x150cm voor zachte vloeren

€ 59,67*
Levering (verwacht):
Stoelmat Floortex PVC 120x90cm voor harde vloeren retailpak

€ 50,53*
Levering (verwacht):
Stoelmat Floortex PVC 120x150cm voor harde vloeren

€ 59,67*
Levering (verwacht):
Stoelmat BRASQ PVC 90x120 voor harde vloer

€ 29,29*
Levering (verwacht):
Stoelmat Floortex PVC 120x90cm voor zachte vloeren retailpak

€ 55,15*
Levering (verwacht):
Stoelmat Rillstab 97200 90x120cm voor vloerbedekking

€ 43,86*
Levering (verwacht):
Stoelmat Floortex PVC 120x90cm voor zachte vloeren

€ 39,75*
Levering (verwacht):
Stoelmat Rillstab 97100 90x120cm voor harde vloer

€ 45,41*
Levering (verwacht):
Stoelmat Rillstab 97273 117x152cm voor vloerbedekking

€ 64,56*
Levering (verwacht):
Stoelmat Rillstab 97180 120x180cm voor harde vloer

€ 88,06*
Levering (verwacht):
Stoelmat Rillstab 97173 150x120cm voor harde vloer

€ 67,65*

Vloermatten

Onze stoelmatten
Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog