Customers rate us 8.9!
Delivered the next business day
Business solutions

De evolutie van printpapier: van milieuvervuiler vroeger tot duurzame keuze nu

Publicatiedatum: 1 Jun 2024, 10:00:00

De evolutie van printpapier: van milieuvervuiler vroeger tot duurzame keuze nu

Vijftig jaar geleden was de wereld van papierproductie en -recycling een heel ander verhaal dan vandaag. Destijds stond de industrie nog in haar kinderschoenen als het ging om milieuvriendelijke praktijken. Papierproductie was een energie-intensief proces waarbij grote hoeveelheden water en chemicaliën werden gebruikt. De recycling van papier was beperkt en inefficiënt. Bleken gebeurde vaak met chloor, een proces dat schadelijke stoffen vrijgaf die de natuur niet ten goede kwamen.

Het hardnekkige misverstand van papier

In die tijd ontstond terecht het beeld dat papierproductie per definitie slecht is voor het milieu, Dit beeld is door de jaren heen blijven hangen, ondanks de enorme vooruitgang die de papierindustrie heeft geboekt. Mensen denken nog steeds aan de oude, vervuilende praktijken van destijds, maar de realiteit is tegenwoordig heel anders.

Moderne vooruitgang in de papierindustrie

De waarheid is dat de papierindustrie in de afgelopen decennia enorme stappen heeft gezet richting duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Moderne papierfabrieken gebruiken veel minder water en energie en ze zijn veel efficiënter in het hergebruiken van hulpbronnen. Bleken gebeurt nu meestal zonder chloor, met alternatieven zoals waterstofperoxide en zuurstof, wat veel minder schadelijk is voor het milieu.

De waarheid over papierrecycling

Daarnaast is papier een van de meest gerecyclede materialen ter wereld. Tegenwoordig wordt meer dan 70% van al het papier gerecycled, wat betekent dat minder bomen gekapt hoeven te worden en dat er minder afval op stortplaatsen terechtkomt. De meeste papierproducten die we nu gebruiken, zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen, waar voor elke gekapte boom meerdere nieuwe bomen worden geplant.

Dus, waarom bestaat het misverstand nog steeds dat printpapier slecht is voor het milieu? Dit komt voornamelijk door een gebrek aan kennis en verouderde informatie. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de enorme verbeteringen die zijn doorgevoerd en blijven hangen in oude overtuigingen. Het is tijd om dat beeld bij te stellen en te erkennen dat papier vandaag de dag een veel minder negatieve impact heeft dan vijftig jaar geleden.

   

Bij KantoorArtikelen.nl begrijpen we dit maar al te goed. Daarom bieden wij een breed scala aan milieuvriendelijke papierproducten aan. Van gerecycled printpapier tot papier dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen tot zelfs houtvrij papier– we hebben alles wat je nodig hebt om met een goed gevoel te printen. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment en ontdek hoe je jouw kantoor duurzamer kunt maken zonder in te boeten op kwaliteit!

Kortom, printpapier is niet langer de milieuzondebok van weleer. Dankzij innovatieve technologieën en duurzame praktijken draagt de papierindustrie nu bij aan een groenere toekomst. En daar kun jij deel van uitmaken, met de juiste keuze voor je artikelen voor kantoor.

Een greep uit ons milieuvriendelijk printpapier

> 500 available
> 500 available
> 500 available
Shipping until
Kopieerpapier Double A Color Print A4 90gr wit 500 vel

€7.61*
> 500 available
> 500 available
> 500 available
> 500 available
> 500 available
> 500 available
> 500 available
> 500 available
> 500 available

Printpapier wit per pak of doos

wit papier per pak of per doos; multifunctioneel wit printpapier voor je printer of kopieermachine. ...

Pakken en dozen met printpapier
Loading...
Upload in progress, please be patient ...
Product Devices Show confirm dialog