Customers rate us 8.9!
Delivered the next business day
Business solutions

Er is nog steeds behoefte aan de CD-R

Publicatiedatum: 20 May 2024, 10:00:00

Er is nog steeds behoefte aan de CD-R

De CD-R, eens de trots van menig computergebruiker en muziekliefhebber, heeft zijn gouden jaren duidelijk achter zich gelaten. Waar we vroeger -en vroeger is niet eens zo lang geleden- vol trots onze favoriete albums en dierbare herinneringen op een glanzend schijfje brandden, kiezen we tegenwoordig massaal voor digitale opslag en cloud-oplossingen. De voornaamste redenen voor deze verschuiving zijn de ongeëvenaarde toegankelijkheid, flexibiliteit en gigantische opslagcapaciteit van moderne technologieën.

Digitale opslag

Laten we eerlijk zijn: wie wil er nu nog prutsen met stapels schijfjes als je duizenden foto's, video's en documenten direct in je broekzak kunt meenemen via je smartphone? En dan hebben we het nog niet eens gehad over streamingdiensten die ons van alle muzikale behoeften voorzien zonder dat we een CD hoeven te plaatsen in een media-speler. De voordelen van de nieuwe digitale opslag zijn overduidelijk en hebben de CD-R naar de achtergrond gedrukt.

De niche-wereld van de CD-R

Toch is er nog steeds een niche waar de CD-R een onvervangbare rol speelt. In specifieke gevallen blijft de CD-R onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan muziekliefhebbers en artiesten die hun muziek op een tastbaar medium willen delen. Of aan kleine bedrijven en freelancers die hun werk archiveren en back-ups maken op een betrouwbare en fysieke manier. Ook in de wereld van de fotografie, waar professionals hun portfolio's willen presenteren in een elegant en tastbaar formaat, blijft de CD-R een favoriete keuze.

De CD-R kent geen hackers   

Daarnaast zijn er situaties waarin het simpelweg praktisch is om informatie op een CD-R te zetten. In sommige sectoren, zoals de gezondheidszorg en overheidsdiensten, wordt er nog steeds gebruik gemaakt van CD-R's voor het archiveren van belangrijke documenten en gegevens, vanwege de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze schijfjes. Ook bij het delen van software en mediabestanden in omgevingen zonder stabiele internetverbindingen biedt de CD-R een solide oplossing.

Bij KantoorArtikelen.nl begrijpen we dat, ondanks de opmars van digitale opslag, de behoefte aan fysieke media nog altijd aanwezig is. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan opslagopties, inclusief de vertrouwde CD-R. Of je nu op zoek bent naar een paar CD-R’s voor persoonlijke herinneringen of bulkverpakkingen voor zakelijke doeleinden, wij hebben het allemaal. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat jouw data veilig en betrouwbaar wordt opgeslagen.

Dus, of je nu een nostalgische muziekliefhebber bent of een professional die betrouwbare opslag nodig heeft, bij KantoorArtikelen.nl vind je precies wat je zoekt. Bezoek onze website en ontdek ons uitgebreide aanbod aan CD-R's en andere opslagmedia. Want soms is er niets beter dan de ouderwetse betrouwbaarheid van een goed gebrande CD-R!

Een greep uit onze CD-R's

Shipping until
CD-R Philips 80Min 700MB 52x SP 25 stuks

€5.84*
Shipping until
CD-R Philips 80Min 700MB 52x SL 10 stuks

€4.93*
Shipping until
CD-R Philips 80Min audio JC 10 stuks

€6.70*
Only 7 available
Shipping until
CD-R Philips 80Min 700MB 52x SP 50 stuks

€10.96*
Shipping until
CD-R Philips 80Min 700MB 52x SP 100 stuks

€21.19*
Shipping until
CD-R Philips 80Min 700MB 52x IW SP 25 stuks

€6.64*
Temporarily out of stock
CD-R Philips 80Min 700MB 52x SP 10 stuks

€2.81*

CD's

CD-R
Loading...
Upload in progress, please be patient ...
Product Devices Show confirm dialog