Customers rate us 8.9!
Delivered the next business day
Business solutions

Het gebruik van natuurlijke materialen in kantoorinrichting

Publicatiedatum: 7 Aug 2024, 10:00:00

Het gebruik van natuurlijke materialen in kantoorinrichting

In de moderne kantoorwereld, waar technologie en efficiëntie vaak de boventoon voeren, is er een groeiende trend naar het integreren van natuurlijke materialen in kantoorinrichting. Deze beweging is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar brengt ook tal van voordelen met zich mee voor de gezondheid en het welzijn van werknemers. Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl begrijpen we het belang van een gezonde en inspirerende werkomgeving. Daarom delen we graag de voordelen en toepassingen van natuurlijke materialen in kantoorruimtes.

De voordelen van natuurlijke materialen

Verbeterde luchtkwaliteit

Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en kurk dragen bij aan een betere luchtkwaliteit in kantoorruimtes. Deze materialen hebben de capaciteit om vocht te reguleren en schadelijke stoffen uit de lucht te filteren, wat resulteert in een schonere en gezondere werkomgeving.

Verhoogd welzijn en productiviteit 

Onderzoek toont aan dat natuurlijke elementen in de werkomgeving het welzijn van werknemers aanzienlijk kunnen verbeteren. Materialen zoals hout en planten geven een rustgevende en kalmerende uitstraling, wat stress vermindert en de concentratie en productiviteit verhoogt.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Natuurlijke materialen zijn vaak duurzamer en milieuvriendelijker dan synthetische alternatieven. Ze zijn biologisch afbreekbaar en hebben minder negatieve impact op het milieu tijdens de productie en afvoer. Het gebruik van duurzame materialen draagt bij aan de ecologische verantwoordelijkheid van bedrijven.

Toepassingen van natuurlijke materialen in kantoorinrichting

Houten meubels 

Houten bureaus, stoelen en kasten brengen warmte en karakter in een kantoorruimte. Naast hun esthetische waarde zijn houten meubels duurzaam en kunnen ze jarenlang meegaan. Bij ITC Furniture bieden we een breed scala aan houten kantoormeubelen die passen bij elke stijl en budget.

Groene wanden en planten

Groene wanden en planten zijn een uitstekende manier om de natuur naar binnen te halen. Ze verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar creëren ook een visueel aantrekkelijke en ontspannen sfeer. Overweeg het plaatsen van planten op bureaus, in vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes.

Bamboe accessoires 

Bamboe is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat perfect is voor kantooraccessoires. Van wandklokken en bureaulampen tot roerstaafjes en soepbekers, bamboeproducten voegen een vleugje natuur toe aan je werkruimte en zijn bovendien milieuvriendelijk.

Kurkvloeren en -muren; Prikbord uit kurk 

Kurkmuren en -vloeren bieden een unieke en natuurlijke uitstraling. Ze zijn zacht, geluidsabsorberend en isolerend, wat bijdraagt aan een comfortabele en rustige werkomgeving. En je kunt ook klein beginnen met een prikbord uit kurk. Bovendien is kurk een hernieuwbaar materiaal dat milieuvriendelijk is.

Tips voor integratie van natuurlijke materialen

Begin kleinschalig

Als je nieuw bent met het integreren van natuurlijke materialen, begin dan kleinschalig. Voeg bijvoorbeeld enkele planten toe aan je werkruimte of vervang kunststof accessoires door bamboe- of houten alternatieven.

Mix en match

Combineer verschillende natuurlijke materialen om een dynamische en interessante kantoorinrichting te creëren. Hout, kurk, bamboe en planten kunnen samen een harmonieuze en inspirerende omgeving vormen.

Kies voor kwaliteit

Investeer in kwalitatief hoogwaardige natuurlijke materialen. Hoewel deze vaak duurder zijn in aanschaf, gaan ze langer mee en bieden ze op de lange termijn meer voordelen voor zowel de gezondheid van werknemers als het milieu.

Door het integreren van natuurlijke materialen in je kantoor, creëer je niet alleen een aantrekkelijke werkruimte, maar draag je ook bij aan het welzijn van je medewerkers en het milieu. Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl helpen we graag om werkruimtes te transformeren met hoogwaardige, natuurlijke materialen die bijdragen aan een gezonde en productieve werkomgeving.

In onze webshop zijn aardig wat accessoires te vinden.

Als het gaat om het “echte” inrichten bel ons dan: +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Een greep uit onze bamboe accessoires

> 500 available
Shipping until
Rietpen Conda M 175mm bamboe

€0.80*
> 500 available
Shipping until
Roerstaafje Papstar 110x3mm bamboe 1000 stuks

€3.62*
Shipping until
Snijplank Creativ Company rond Ø 17cm, lengte 24cm bamboe

€2.37*
Shipping until
PARA CONE GL 3-fase spot bamboe/transp. 1xGU10

€134.40*
Shipping until
Penselenmat Conda 33x33cm bamboe

€3.28*
Shipping until
Wandklok Unilux Palma bamboe zwart

€43.17*
Only 9 available
Shipping until
Bureaulamp Unilux Baya led bamboe zwart

€110.39*
Only 8 available
Shipping until
Soepbeker bamboe 250ml_8oz FSC doos 20x50 st

€126.87*
Only 7 available
Shipping until
Sier Drinkrietje Bamboe 10mm-18cm krimp 25 stuks

€8.97*
Only 2 available
Shipping until
Bureaulamp Unilux Baya led bamboe wit

€110.39*
Only 2 available
Shipping until
Kapstok Unilux Bora staand bamboe zwart

€78.97*
Only 1 available
Shipping until
Biodore lepel bamboe 130x40mm 10x50 stuks

€77.42*
Only 1 available
Shipping until
Vloerlamp Unilux Baly led bamboe zwart

€214.68*
Only 1 available
Shipping until
Deksel bamboe_ PLA 89mm doos 500 stuks

€158.17*
Only 1 available
Shipping until
Saladebak vierkant bamboe papier 1250ml doos 150 st

€113.97*

KantoorArtikelen.nl

Onze webshop
Contact
Fields marked with asterisks (*) are required.
Privacy *
Loading...
Upload in progress, please be patient ...
Product Devices Show confirm dialog