Customers rate us 8.9!
Delivered the next business day
Business solutions

Tips voor het onderhouden van Kantoormeubelen: Zo blijven ze lang mooi

Publicatiedatum: 11 Oct 2024, 10:00:00

Tips voor het onderhouden van Kantoormeubelen: Zo blijven ze lang mooi

Kantoormeubelen zijn een investering in de uitstraling en functionaliteit van een werkplek. Om ervoor te zorgen dat je meubels lang meegaan en er altijd goed uitzien, is regelmatig onderhoud essentieel. In deze blog delen we enkele handige tips om je kantoormeubelen in topconditie te houden.

Regelmatig schoonmaken is de basis

Een van de eenvoudigste, maar meest effectieve manieren om kantoormeubelen te onderhouden, is door ze regelmatig schoon te maken. Stof en vuil kunnen zich ophopen en de oppervlakken van bureaus, stoelen en kasten aantasten. Maak gebruik van een zachte doek en een milde reiniger om houten oppervlakken schoon te maken. Voor metalen onderdelen is een vochtige doek vaak al voldoende. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het materiaal kunnen beschadigen.

Tip: Gebruik microvezeldoeken voor het schoonmaken. Deze doeken zijn zacht en nemen stof en vuil goed op, zonder krassen achter te laten.


Let op de bekleding van stoelen

De bekleding van bureaustoelen verdient speciale aandacht, omdat deze vaak intensief wordt gebruikt. Voor stoffen bekleding is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen met een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen. Vlekken kun je het beste zo snel mogelijk behandelen met een milde vlekkenreiniger. Voor leren stoelen kun je speciale leerreinigers en conditioners gebruiken om het leer soepel en gehydrateerd te houden.

Tip: Vermijd direct zonlicht op leren meubels, omdat dit het materiaal kan uitdrogen en verkleuren. Plaats leren stoelen daarom niet in de buurt van ramen zonder gordijnen of zonwering.

Houten meubels onderhouden

Houten kantoormeubelen geven de werkplek een warme uitstraling, maar vereisen ook de nodige zorg. Houd ze stofvrij met een droge doek en gebruik af en toe een houtreiniger om de natuurlijke glans te behouden. Vermijd het gebruik van water op onbehandeld hout, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Bij geoliede of gelakte oppervlakken kan een meubelolie helpen om het hout in goede staat te houden.

Tip: Gebruik altijd onderzetters voor kopjes en glazen om kringen en vlekken op houten tafels te voorkomen.

Controleer de wieltjes van bureaustoelen


Bureaustoelen met wieltjes kunnen na verloop van tijd vuil en haren verzamelen, wat de mobiliteit belemmert. Maak de wieltjes regelmatig schoon en controleer of ze nog goed draaien. Voor optimale prestaties kun je ze af en toe smeren met een siliconenspray. Als een wiel beschadigd is, vervang het dan tijdig om verdere slijtage te voorkomen.

Tip: Gebruik een vloermat onder bureaustoelen om de vloer te beschermen tegen slijtage en de wieltjes vrij te houden van stof en vuil.

Verstelbare meubels regelmatig afstellen

Verstelbare meubels, zoals bureaustoelen en in hoogte verstelbare bureaus, moeten goed worden onderhouden om hun functionaliteit te behouden. Controleer regelmatig de schroeven en bouten en draai ze indien nodig aan om te voorkomen dat ze losraken. Dit is vooral belangrijk voor bureaus met elektrische hoogteverstelling. Voorzie bewegende delen van een smeermiddel als ze stroef beginnen te bewegen.

Tip: Maak het een gewoonte om jaarlijks een uitgebreide controle van alle verstelbare meubels te doen. Zo kun je tijdig ingrijpen en voorkom je onverwachte reparaties.

Kantoormeubelen goed positioneren

Naast schoonmaak en onderhoud speelt ook de plaatsing van kantoormeubelen een rol in hun duurzaamheid. Plaats meubels niet te dicht bij verwarmingselementen of airconditioning, omdat extreme temperaturen materialen kunnen beschadigen. Houten meubels kunnen bijvoorbeeld kromtrekken door hoge temperaturen of uitdrogen bij lage luchtvochtigheid.

Tip: Houd een constante kamertemperatuur en luchtvochtigheid aan. Gebruik eventueel een luchtbevochtiger of ontvochtiger om het binnenklimaat stabiel te houden.

Bescherm tegen krassen en schade


Krassen en deuken in meubels zijn vaak het resultaat van onvoorzichtig gebruik. Gebruik beschermingsmiddelen zoals viltjes onder stoelen en tafels. Plaats eventueel ook een beschermfolie of een onderlegblok op het bureaublad om krassen van pennen en andere voorwerpen te voorkomen. Bij kasten en laden kun je rubberen stootdoppen aanbrengen om het harde dichtslaan te voorkomen.

Tip: Let bij het verplaatsen van meubels op dat ze niet over de vloer worden gesleept. Dit kan niet alleen de meubels, maar ook de vloer beschadigen. Til ze op of gebruik een meubelroller.

Investeer in kwaliteitsmeubels

Hoewel deze tip misschien voor de hand ligt, is het de moeite waard om te investeren in kwalitatieve kantoormeubelen. Goedkopere meubels gaan vaak minder lang mee en vereisen meer onderhoud. Kies voor duurzame materialen zoals massief hout, hoogwaardig leer of stevig metaal. Zo weet je zeker dat de meubels langer mooi blijven en bestand zijn tegen intensief gebruik.

Tip: Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl vind je een breed assortiment aan hoogwaardige kantoormeubelen die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Investeer in kwaliteit en geniet van een stijlvolle werkplek. De webshop biedt al veel, maar als het om advies of maatwerk gaat bel ons dan: +31 (0)45 – 522 93 11of vul onderstand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon.

Conclusie

Goed onderhoud van kantoormeubelen is een combinatie van regelmatige schoonmaak, juiste plaatsing en preventieve maatregelen. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je meubels er niet alleen goed uitzien, maar ook lang meegaan. Geef je werkplek de aandacht die het verdient en zorg ervoor dat jouw kantoormeubelen altijd in topconditie zijn.

Een greep uit onze reinigingsmiddelen

Shipping until
Toiletbrilreiniger BlackSatino SC10 Qlash 750ml 332230

€11.43*
Shipping until
Allesreiniger Ajax fris 1250ml

€3.47*
Shipping until
Schoonmaakazijn PB 5liter

€4.93*
> 500 available
Shipping until
Reinigingsspray scherm/toetsenbord Quantore 250ml

€2.70*
Shipping until
Reiniger Fellowes beeldscherm spray 250ml

€2.89*
Shipping until
Afvoerontstopper HG keuken Duo 2x500ml

€14.38*
Shipping until
Schoonmaakazijn PB 1liter

€1.23*
Shipping until
Allesreiniger Dettol Citrus desinfectiespray 750ml

€4.68*
Shipping until
Ontkalker HG voor koffiemachines 500ml

€5.17*
> 500 available
Shipping until
Sanitairontkalker Cleaninq 750ml

€3.57*
Shipping until
Toiletborstelgarnituur Cleaninq zwart

€11.60*
> 500 available
Shipping until
Handzeep Palmolive Hygiene Plus fresh met pomp 300ml

€3.53*
> 500 available
Shipping until
Reinigingsdoekjes Fellowes beeldscherm dispenser 100 stuks

€2.63*
Shipping until
Vloerreiniger Cleaninq 1 liter

€3.25*
> 500 available
Shipping until
Sanitairreiniger Cleaninq dagelijks 1 liter

€3.17*

Schoonmaak

Wij helpen je graag verder

Alles voor schoonmaak
Contact
Fields marked with asterisks (*) are required.
Privacy *
Loading...
Upload in progress, please be patient ...
Product Devices Show confirm dialog