Customers rate us 8.9!
Delivered the next business day
Business solutions

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een papiervernietiger?

Publicatiedatum: 22 Jul 2024, 10:00:00

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een papiervernietiger?

Een papiervernietiger is een essentieel apparaat voor elk kantoor of thuiskantoor. Het biedt een veilige manier om gevoelige informatie te vernietigen en draagt bij aan de bescherming van je privacy en bedrijfsgegevens. Bij KantoorArtikelen.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste papiervernietiger te kiezen. Hier zijn enkele cruciale punten om op te letten bij de aanschaf van een papiervernietiger.

Beveiligingsniveau

Het beveiligingsniveau van een papiervernietiger wordt aangeduid met een DIN-norm. De DIN 66399 normering verdeelt papiervernietigers in verschillende veiligheidsklassen, variërend van P-1 tot P-7. Hoe hoger het cijfer, hoe fijner de snippers en hoe moeilijker het is om de documenten te reconstrueren. Voor algemene kantoorruimtes volstaat meestal een P-3 of P-4. Voor gevoelige en vertrouwelijke informatie is een hogere klasse zoals P-5 of P-6 aan te raden.


Capaciteit en invoerbreedte

De capaciteit van een papiervernietiger verwijst naar het aantal vellen dat het apparaat in één keer kan verwerken. Dit varieert doorgaans tussen de 5 en 30 vellen, maar we hebben er ook in ons assortiment die meer dan 350 vellen ineens kunnen verwerken. En die “zware” jongens vernietigen ook nietjes en paperclips, en zelfs oude creditcards, alsof het niets is.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de invoerbreedte. Standaard papierformaten zoals A4 kunnen meestal zonder problemen worden verwerkt, maar voor grotere documenten kan een bredere invoer vereist zijn.


Soorten sneden

Er zijn drie hoofdcategorieën sneden voor papiervernietigers: stroken, kruissnede en micro-snede. Stroken snijden papier in lange repen en bieden het laagste beveiligingsniveau. Kruissnede machines snijden papier zowel horizontaal als verticaal, wat kleinere snippers oplevert en een hoger beveiligingsniveau biedt. Micro-snede machines bieden de hoogste beveiliging door papier in uiterst kleine stukjes te versnipperen.

Continu gebruik en koeltijd

Voor kantoren met een hoge gebruiksfrequentie is het belangrijk om te letten op de maximale gebruiksduur en de bijbehorende koeltijd. Sommige papiervernietigers kunnen continu werken gedurende een bepaalde tijd voordat ze moeten afkoelen. Apparaten met een langere gebruiksduur en een korte koeltijd zijn efficiënter en productiever in drukke omgevingen.

Geluidsniveau

In een kantooromgeving kan het geluidsniveau van een papiervernietiger een grote rol spelen. Een stille papiervernietiger vermindert afleiding en draagt bij aan een prettige werkomgeving. Controleer de specificaties voor het aantal decibel (dB) dat het apparaat produceert tijdens gebruik.

Veiligheidskenmerken

Veel moderne papiervernietigers zijn uitgerust met extra veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling bij oververhitting, bescherming tegen vastlopen en sensoren die de aanwezigheid van vingers detecteren. Deze functies zijn cruciaal om ongelukken te voorkomen en de levensduur van het apparaat te verlengen.


Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot is de prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke factor. Hoewel goedkopere modellen aantrekkelijk kunnen zijn, bieden ze vaak minder beveiligingsopties en een kortere levensduur. Investeer in een papiervernietiger die past bij jouw specifieke behoeften en die een goede balans biedt tussen prijs en functionaliteit.

Bij KantoorArtikelen.nl hebben we een breed scala aan papiervernietigers die voldoen aan diverse behoeften en budgetten. Veiligheid en efficiëntie beginnen met de juiste keuze van een papiervernietiger!

Een greep uit onze papiervernietigers

Only 8 available
Shipping until
Papiervernietigerzak IDEAL 212x125cm 182 liter 50 stuks

€77.56*
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes P-25S stroken 7mm

€30.19*
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Powershred LX25 snippers 4x37mm zwart

€53.22*
Only 2 available
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Powershred LX201 snippers 2x12mm wit

€290.72*
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes 60Cs snippers 4x40mm

€86.13*
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Powershred 10M snippers 2x12mm

€181.96*
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Powershred LX70 snippers 4x40mm zwart

€101.36*
Only 10 available
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Powershred 450M snippers 2x12mm

€242.08*
Only 2 available
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Automax 150C snippers 4x38mm

€411.04*
Only 9 available
Shipping until
Papiervernietiger Fellowes Powershred LX41 snippers 4x12mm zwart

€84.48*
Only 1 available
Shipping until
Papiervernietiger Leitz IQ Auto+ Office 300 P5 snippers 2x15mm

€1,066.38*
Only 7 available
Shipping until
Papiervernietiger Leitz IQ Auto+ Office 150 P4 snippers 4x28mm

€442.11*
Shipping until
Olie voor papiervernietiger sheet Leitz IQ 12vel

€26.37*
Only 5 available
Shipping until
Papiervernietiger Leitz IQ Auto+ Small Office 100 P5 snippers 2x15mm

€402.14*
Only 3 available
Shipping until
Papiervernietigerzak Leitz IQ 40 liter 100 stuks

€51.90*
Loading...
Upload in progress, please be patient ...
Product Devices Show confirm dialog