Customers rate us 8.9!
Delivered the next business day
Business solutions

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een veiligheidsbril?

Publicatiedatum: 28 Jun 2024, 10:00:00

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een veiligheidsbril?

Het belang van een goede veiligheidsbril kan niet genoeg benadrukt worden. Of je nu bezig bent met een doe-het-zelf project in huis, werkt in een omgeving waar oogbescherming essentieel is óf gewoon je ogen wilt beschermen tijdens het werken achter een monitor, een veiligheidsbril is een essentieel hulpmiddel. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij de aanschaf van een veiligheidsbril, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Type Bescherming

Voor klussen 

Bij het klussen kunnen je ogen blootgesteld worden aan verschillende gevaren zoals rondvliegende deeltjes, stof en chemische spatten. Daarom is het belangrijk dat je een veiligheidsbril kiest die speciaal ontworpen is voor fysieke bescherming.

Voor werken achter een monitor 

Als je veel tijd doorbrengt achter een computer, is het essentieel om een bril te kiezen die je ogen beschermt tegen blauw licht. Blauw licht kan leiden tot digitale oogvermoeidheid, wat symptomen zoals droge ogen, hoofdpijn en wazig zicht kan veroorzaken. Kies een bril met een blauw licht filter om je ogen te beschermen en je comfort te verbeteren tijdens lange werkdagen.

Comfort en pasvorm

Een veiligheidsbril moet niet alleen beschermen, maar ook comfortabel zijn om te dragen, vooral als je deze gedurende lange periodes draagt. Een goede pasvorm voorkomt dat de bril afzakt of ongemakkelijk aanvoelt en een lichtgewichtbril versterkt dat tevens, wat weer belangrijk is voor zowel veiligheid als draagcomfort.

Krasbestendigheid en anti-beslaan 

Voor zowel klus- als computertoepassingen is het nuttig om een veiligheidsbril te kiezen met krasbestendige lenzen. Dit zorgt ervoor dat je altijd helder zicht hebt en verlengt de levensduur van de bril.

Daarnaast is “anti-beslaan” belangrijk, bijvoorbeeld bij gesloten brillen door luchtventilatie, vooral in omgevingen waar de temperatuur kan schommelen of waar je intensief aan het werk bent. Dit voorkomt dat je lenzen beslaan en je zicht belemmeren.

UV Bescherming 

Bij het werken buiten of in fel verlichte omgevingen kan Uv-straling een risico vormen voor je ogen. Kies een veiligheidsbril die ook UV-bescherming biedt. Dit is vooral belangrijk bij brillen die je buiten draagt, maar ook binnen kan Uv-straling schadelijk zijn door kunstlicht.

Stijl en design

Hoewel functionaliteit voorop staat, is het ook fijn als je veiligheidsbril er goed uitziet. Er zijn tegenwoordig veel stijlen en designs beschikbaar die ervoor zorgen dat je er ook nog eens professioneel uitziet terwijl je je ogen beschermt. Dit is vooral relevant als je de bril niet alleen tijdens het klussen, maar ook in een professionele setting draagt.

Conclusie

Bij de aanschaf van een veiligheidsbril is het essentieel om te kijken naar het type bescherming dat je nodig hebt, het comfort en de pasvorm, de duurzaamheid van de lenzen, UV bescherming en de stijl van de bril. Door deze factoren in overweging te nemen, zorg je ervoor dat je een bril kiest die niet alleen beschermt, maar ook comfortabel en stijlvol is.

Bij KantoorArtikelen.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste veiligheidsbril te hebben. Daarom bieden wij een breed scala aan modellen die voldoen aan alle bovengenoemde criteria. Of je nu op zoek bent naar een bril voor klusprojecten of een bril om je ogen te beschermen tijdens lange uren achter de computer, bij ons vind je de perfecte oplossing.

Een greep uit onze veiligheidsbrillen

Only 1 available
Shipping until
Bril Montana +0.00 dpt blue light filter blauw

€8.90*
Only 3 available
Shipping until
Bril Montana +0.00 dtp blue light filter turtle

€8.90*
Only 5 available
Shipping until
Zonnebril Montana Havanna met smoke gepolariseerd glas zwart

€6.55*
Only 7 available
Shipping until
Bril Montana +0.00 dpt blue light filter zwart

€8.90*
Only 10 available
Shipping until
Bril Montana +0.00 dtp blue light filter rood

€8.90*
Shipping until
Veiligheidsbril Honeywell LG10 glashelder

€2.62*
Shipping until
Veiligheidsbril 3M SecureFit 400 krasbestendig

€9.56*
Shipping until
Veiligheidsbril Univet 506 anti damp glashelder

€9.04*
> 500 available
Shipping until
Veiligheidsbril Univet 568 glashelder

€2.89*

Veiligheidsbrillen

Onze veiligheidsbrillen
Loading...
Upload in progress, please be patient ...
Product Devices Show confirm dialog