1. Laat het water na het koken afkoelen (tot 80 graden) en giet dan pas je thee op. Daardoor voorkom je de bitter of wrange smaak die mensen vaak niet lekker vinden. Dit geldt vooral voor veel groene theesoorten.
2. Ga niet hengelen met je theezakje of thee-ei. Laat de thee in alle rust een minuut of twee trekken en verwijder daarna het zakje of het thee-ei.
3. Laat je thee na het trekken iets afkoelen, maar nooit teveel. Warme thee behoudt zijn aroma nu eenmaal beter.
Bewaartip voor thee
Bewaar je thee altijd licht- en luchtdicht.
Hoe meer lucht, maar ook hoe meer licht bij je thee komt, hoe sneller de smaken vervliegen en veranderen en hoe sneller je thee oud wordt.
Thee bij het diner
Wist je dat je bepaalde theesoorten ook heel goed kunt combineren met verschillende gerechten? Net als bij wijn gelden er een paar algemene regels:
- Groene/witte thee past goed bij zeevruchten, vis en zachte fruitige gerechten. Ook goed bij aziatische ingrediënten, zoals kokosmelk, citroengras en tropisch fruit.
- Zwarte thee gaat prima samen met stoofgerechten en hartige schotels. Past bij vlees, wild en knolgroenten. Ook de perfecte partner voor iets machtigere nagerechten op basis van zuivel.
- Oolong thee drink je bij vis, maar ook bij gebakken gerechten.
- Pu-erh of Lapsang souchong thee past bij kazen, gerookte zalm/vis en vlees, maar ook bij olijven en wild.
Tot slot: je kunt met thee meer dan alleen heet water opgieten!
Je kunt er ijsthee of cocktails van maken. Je kunt ermee koken, stomen, garneren of dressings mee maken.
Hartstikke lekker én gezond!
Snel en makkelijk online thee shoppen? Hier vind je ons complete thee-assortiment!